Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követők

nyitott

Kiskoromban mindig turista akartam lenni, de most már tudom, hogy disco-sláger énekes a nekemvaló szakma

Tovább

A nők King Kongból is egy nagy majmot csináltak

A világ legőszintébb szerelmes dalát Rowlf jegyzi, a Muppet Show folyton melankolikus bárzongorista spánielje. A 1979-es szong egyszerre tárja fel a kegyetlen valóságot, és enged betekintést a férfi lélek legmélyének rejtelmes bugyraiba. Amiből azt hiszem összesen kettő van, de lehet hogy három, még nem számoltam össze. Az eredetileg bulldognak indult Rowlf élete egy 1962-es Purina reklámmal indult, majd hosszú nélkülözés és tucatnyi bugyuta Szezám utcai mellékszerep után 1976-ban szerződtette a Muppet, ahol eleinte kisebb szerepeket osztottak rá, mint pl Dr. Bob-ot, az ostoba állatorvost, míg végül megtalálta saját hangját, és válhatott bárzongoristává.

A szívbemarkoló I Hope That Somethin' Better Comes Along című számmal kíván a dallamtapaszto szerkesztősége boldog Valenti Bálint-napot minden kedves olva hallgatójának. Előadja Rowlf a kutya, és Breki a béka (a teljes szöveg alant)

You can't live with 'em, you can't live without 'em.
There's somethin' irresistabullish about 'em.
We grin and bear it 'cause the nights are long.
I hope that somethin' better comes along.

It's no good complainin' and pointless to holler.
If she's a beauty she'll get under your collar.
She made a monkey out of old King Kong,
I hope that somethin' better comes along.

Still, it's fun when they're fetching,
And agree to see an etching
That you keep at your lily pad.
There is no solution, it's part of evolution,
The pitter patter of soles,
The little feet of tadpoles.

(Ah, Rowlf, tadpoles don't have feet!)
(Oh. Sorry about that.... 2, 3, 4)

There's no limitation to mixin' and matchin'
Some get an itchin' for a critter they've been scratchin'.
A skunk was badgered the results were strong.
I hope that somethin' better,
I hope that somethin' better,
I hope that somethin' better comes along.
(Beep bop bidder da dum dum bum bum bum!)

Tovább

"Az egyik legélesebb és legfaszább gitárriff a világon. Nem ismerik. Baj."

A fenti üzenettel küldte be szerkesztőségünkbe az alábbi számot egy lelkes dallamtapaszto olvasó. Akarom mondani, hallgató. Én már meghallgattam, és nehezen tudom cáfolni.

Tovább

Egy újvidéki elárulta az egész Felvidéket

Na, jó, nem, de azért lássátok be, kattintékony egy cím.  Az viszont tény, hogy az ex-jugoszláv Rúzsa Magdolna inkorrekt/amatőr/bármiegyébjelző módon viselkedett a múlt szombati A Dal zsűrijének tagjaként. Történt, hogy a Bülbüls produkcióját - énekese a felvidéki Takács Noémi - követően első megszólalóként ezzel a véleménnyel indított:  ...nagyon őszinte leszek hozzád, nem Euróvíziós dal... (4:27-től) Ez simán lehet, kedves Magdolna, még akár egyet is értek vele. Csakhogy ez egy olyan verseny, ahol a továbbjutást a nézői szavazatok nagyban befolyásolják. Higgyük gyermeki naivitással azt, hogy el is dönthetik. Egy dolgot biztosan tudok, ami miatt a fenti nyitómondata nagyon nem volt helyénvaló, kedves Magdolna. Ön egy olyan zsűriben ül, amelyben a szakértelmet talán egyedüliként képviseli. A tehetségkutatós műsorok bevált dramaturgiája szerint van ugye a zsűriben egy semmihez sem értő, viszont bármikor hülységet beszélni tudó Csiszár Jenő, egy kimért, mindig szimpatikusat mondó, így viszont sosem hibázó Rákay Philip, aztán személyes kedvencem a Nagy Öreg, Kovács Kati néni, akinek jellemzően fogalma sem volt róla, hogy ki lép fel és mivel, viszont a Honey Beast esetében a legfontosabb infónak azt tartotta, hogy az énekesnő édesanyja Hernádi Judit. (Kösz Kati néni, de a melleiről egyből felismertem a kislányt, meg az anyukáját.) És hát ugye itt lenne Ön, kedves Magdolna, mint az aktív, hozzáértő, színpadon nap, mint nap megforduló énekeső. Ezért aztán kizárólag az Ön véleménye az, amit érdemes lenne meghallgatni, csakhogy Ön csúnyán kilépett a szerepéből. (Vagy hát, lehet hogy nem, nem tudom mi volt a zsűri felé az instrukció, már ha érti mire gondolok.) Mert, kedves Magdolna, ne csináljon úgy, mintha nem tudná, hogy médiumként - egy médiumban - kimondott szavainak súlya van, hogy úgy mondjam, véleményformáló. Hisz Ön most nem tett mást, mint szakértőként a zenei szakmához többnyire nem értő (szavazó)közönség szájába adott egy szakvéleményt. És ez bizony felelős zsűritagként nem korrekt. Kuvára nem az. Talán akkor az lett volna, ha a szombati fellépők jó 80 százalékára is rásüti a billogot. De a fenti érvelésem  - nézői szavazatok értéke - alapján még akkor sem.  

A dal A Dalban, a bukottak még kategóriából:

Tovább

Sun Rai - Supernatural Man

Bevallom, ha ez a bajszos muksó szembe jönne velem az utcán, sok, manapság nem divatos kifejezés jutna eszembe róla, és nem az, hogy kibaszott jó zenész.

Tovább